Saturday, October 24

hi there

lama dah tak berupdate kat sini...
wowwww..life as housewife bukan sesenang yg disangka...24x7 sentiasa busy, full of activity..nak celah masa utk beauty nappy pun x sempat....adohaii...

nyesal? mmg tak laaa....at least aku dapat lihat perkembangan anak2 depan mata....kalau dulu badan kat opis tapi jiwa raga meronta. apa anak2 sedang buat kat nursery? bibik ok ke? dorg makan apa? kali ni....semua tersedia dgn tgn ibu dorg sendiri....mmg kena sacrifice sket bab kegilaan aku....shopping!!

oklah.. My Dear Diary (MDD) mohon diri dulu.....bye....
jom masak bekpes!!

adiosss

Monday, March 9

Nilai Hidup

salam readers,

yes!! i'm retiring... i think so...hihi atau mungkin hanya sementara...tengok keadaan macam mana...
tapi hakikat buat masa sekarang, yes, aku FULLTIME HOUSEWIFE... aku lah driver, akulah segalanya....masa yg aku tempuhi sekarang adalah bersama anak3 kesayangan aku...

Alhamdulillah...hajat hati untuk melihat anak3 membesar didepan mata...akhirnya termakbul...dan semoga perjalanan hidup aku akan mendapat restu dari Nya...InsyaAllah...

terima kasih jua buat mr hubby yg sentiasa support apa jua tindakan yg aku lakukan...yes, i'm doing this for our kids.... our BIGGEST WHY....

Semoga perjalanan hidup aku...semoga tindakan yg aku lakukan ini mendapat restu dari Nya....

rezeki itu milik Allah....

untuk mengisi perut anak3 kesayangan dan kami sekeluarga...kami kini berkecimpung dalam bisnes kereta sewa...

do support us on our page at https://www.facebook.com/gmcarrentalcheras
sekiranya kawan2 ingin menggunakan khidmat kami, boleh hubungi kami di talian terus 013-398 8801 atau boleh membuat tempahan awal di www.greenmatrixcarrental.com/cheras

Tuesday, January 13

time for kidz

Assalam,

lama tak menconteng di dinding rashatie.blogspot ni...
alhamdulillah, sejak new year 2015, i'm officially houzwife...alhamdulillah, banyak sikit masa untuk anak-anak nanti...

sejak dah dok umah ni, sedikit sebanyak masa aku terisi...100% fully occupied...no more 'me time'..mostly masa, hmmm...or should i say, 100% masa aku tertumpu pada keperluan anak-anak...alhamdulillah...tiada lagi tangan2 selain aku untuk menyediakan keperluan mereka....

selepas beberapa hari, aku sedar betapa sibuknya ibu-ibu di rumah...masa sepenuhnya terisi..tak penah akan ada masa yg free utk lepak2 dan santai2....banyak nye keje para fulltime housewife...and i'm one of them!

thank's Allah for giving me this opportunity...tak mudah untuk menjadi surirumah sepenuh masa....semoga aku akan terus bertabah dan bertahan....

adioss...

Monday, September 15

bila hati berbicara...wink..wink... (^_^)

salam kawan2 bloggers,

lama betul 'My Dear Diary' menyepi. almaklum...hari2 dipenuhi dgn agenda tersendiri..samada bizi keje atau bizi melayan anak-anak yg semakin membesar....

update pasal anak2...

irfan kini dah makin tinggi...hihi...kalau awal tahun beli baju skolah, terpaksa oter...mujur gak aritu lipat je..so blh la bukak balik lipatan tu...kesian betul budak2 skg...pagi skolah sampai 12.30 tgh hari...balik semata salin baju, makan, rest kejap...pastu sambung balik skolah pukul 2.30 sampai 5.30petang...sambung pulak dgn kelas mengaji sampai 6.30petang...adoiii...mmg jelas nampak penatnye dia...malam pulak sambung bila ada keje skolah...if takde, dia just lepak ngan ibu ayah n adik2 depan tv sampai 10.00 malam n tido....repeat je the same thing setiap hari 5x seminggu...hadoii la saying...

pasal afiq...skg ni makin galak dgn celoteh yg macam2...encem boy yg dulu nya payah amat nak bukak mulut....skg, NON-STOP okeh...hihi..bercakap je keje dia...oklah....pelat tu still ada...tapi syok gak layan budak yg baru nak up-to-date dia punye vocab. lain dia cakap lain yg dia maksudkan...so banyak yg kena baiki... afiq pun dah skolah...saje je ibu masukkan kat tadika pada usia dia 5tahun...bagi dia get used utk berkawan n bergaul dgn kanak2 sebaya dia....n bila outcome dia ok...so I'm happy to pay for it...berbaloi..

ameer? kat blog ni tak byk lagi citer pasal dia kan? budak kecik yg sentiasa ada je benda nak buat..ada je planning dalam palotak dia nak buat ibu tambah job kat umah... ameer menjadi kesayangan abang2nya....jadi adik pada abang2 yg terlalu protective...what u expected? mmg manja mengada terlebih lebih la jadinye...tapi syok bila tgk bonding antara adik bradik ni terlalu kuat...

update pasal keje plak...
satu keputusan telah dibuat....I'm retiring...WHAT!! yes!! I'm retiring... rasanya ini adalah masa yg terbaik untuk aku step down dalam environment makan gaji....insyaAllah....rezeki tu milik Allah....nantikan kemunculan dunia aku yg baru...keputusan ini aku perlu buat untuk masa depan anak2 aku..... tak sanggup dah agaknya tgk dorg membesar dgn tangan lain selain aku.... banyak yg aku pelajari dari kawan2 Chinese aku....samada secara langsung atau tidak....thanks to u all....

oklah....nanti ada peluang, akan aku coretkan lagi disini.... sehingga ketemu lagi...salam sayang utk kawan2 blogger diluar sana..... adios...

Thursday, April 3

aku yg sekarang..

salam.... pejam celik dah lebih setahun blog ni tak berupdate... bukan lupa dan bukan juga tak ingat... tapi tuntutan kerja dan tuntutan tanggungjawab di tempat kerja dan rumah yg meminimumkan masa untuk aku mengadap dan mengupdate blog kesayangan...

life aku skg macam biasa....masih sibuk dgn kerja dan rumah tangga.... kadang masa yg ada tak sempat nak bergolek dgn insan kesayangan, boboiboy kuasa 3....

huhu skg ni abg irfan dah 7tahun...dah sekolah ye anak ibu.... tapi kesian la tgk bebudak zaman sekarang ni... pagi dah ke sekolah kebangsaan....sambung pula dgn sesi sekolah petang di sekolah agama..sesudah selesai sekolah agama, sambung pula dengan kelas mengaji..fuuhh!!! giler busy anak ibu yer....bila dah balik kelas mengaji...badan pun dah penat ye sayang...mujur la buat masa sekarang ni homework tak banyak sangat... balik rumah hanya sesi melepak dgn ibu dan adik2...kdg tgh2 dok borak dia boleh tertidur...kesiannn....

perihal afiq pula, aku dah masukkan dia ke tadika yg sama macam abg irfan dia dulu...setakat ni, dari seorang pendiam...dah upgrade sikit...hari2 dok dengar dia hafal segala surah dan doa...alhamdulillah...biar bayaran sekolah dia agak mahal...tapi berbaloi-baloi.... pasal homework...mmg banyak la....tapi kadang dia buat..kadang tak...takpe laa..lagipun dia baru 5tahun kann....ada masa lagi untuk dia menyediakan diri untuk masuk ke sekolah rendah nanti....

ameer pula dah 1tahun lebih....dia punye melasak...adoyaiii...ameer mula merangkak seawal 5bulan dan mula berjalan pada usia 8bulan...so bila dah umur setahun...paham2 je la.....asyik berlari je keje....oklah, boleh ibu exercise lebih sikit....tapi kadang tu tak terlarat dah nak kejar....so abg2 je la jadi kaki ibu tolong kontrol adik baby dorg tu... oklah....stop dulu..nanti bebila pulak sambung....hmmm adioss...