Monday, October 17

akhirnya..berjaya jugakk!!

dari dulu lagik, mmg feveret nih..kalu beli pun tak cukup kalau hanya beli singgit je....kalau dapat yg sedap oklah..berbaloi2...tapi selalu nye....hmmm...adat org meniaga la kot...nak kan untung lebih tapi kualiti tak jaga...dari harga 4ketul singgit, naik ke 3ketul singgit..pastuh skg ni dah 5ketul dua ringgit....itu belum lagik tang saiz nye...makin lama makin kecik n inti pulak makin lama makin kosong....aiyakkk...

actually dah banyak kali aku cuba buat..tapi end up mmg tak jadik...last2 aku uli bagi nipis pastu gulung je...buat cam sadin gulung tuh...hehehehe....

tatau le, last week...teringin sangat nak makan karipap ni....lupa plak nak beli yg frozen masa beli brg dapur tuh...masa dok try klim2 tu..maid aku datang pastuh offer diri nak nolong....huh...syok je tgk dia dok mengelim....tapi maid aku ni klim besar gabak ko...huhuhu..tapi dari klim besor gabak tu le yg aku blaja...ye laa..bila klim besar gabak camtu, nmpk le camne benda2 tu terpintal kannn......akhirnye.....jadik jugak aku mengelim...cantik tuuuuu....bangga jap...

yg ni versi klim aku okeh...cantik dakk?
skg ni kalu dok umah, takde benda yg aku nak buat, ni le keje aku...uli2 tepung pastuh buat karipap....pastuh frozen kan je...pepagi nak keje, aku suh maid aku gorengkan...done!! so skg ni..hari2 aku bley makan karipap..puas hati...inti penuh!! rasa pun mavelesss....hati senang, perut pun kenyang!!!

so wiken ari tu, aku dah restock karipap frozen ni....inti ikan goreng sambal kering n karipap kentang+daging...

7 comments:

  1. kan atie, buat sendiri puas nak makan, buat bebanyak pastu frozen kan, tina dulu klu nak puasa mesti buat, senang tak payah beli kuih untuk berbuka

    ReplyDelete
  2. @smilenajah93meh datang umah..atie jamu karipap....

    ReplyDelete
  3. @Tina Othmanhihihihi..atie ni dah terlambat...baru je stat reti kelim....puasa ari tu gulung jek...

    ReplyDelete
  4. Karipap is my feveret too Atie. Masa kecik dulu, KC sokmo tolong mama buat karipap. Mama KC tiap2 hari buat kueh utk dibwk ke kantin opis. Tokey kantin tolong jual kan kueh2 dia.

    Kitorg 3 beradik perempuan, rebut2 buat pertandingan sendiri2 siapa kelim karipap paling cantek. hihi.

    ReplyDelete
  5. @kakchik@ellabest nye ada org bley ajarkan...atie ni dari kecik dah kena berdikari...arwah umi dah pegi masa atie skolah rendah lagik...

    ReplyDelete
  6. tahniah! wat bebanyak ek..nnt i dtg tumpang makan..heheh

    ReplyDelete