Friday, February 8

Wan Ameer Fauzan

salam,

lama dah tak berupdate..entah masih ada yang follow atau pun tak blog ni....harapan masih belum dilupakan...

sekarang ni ku masih dalam proses menyesuaikan diri dgn aktivi seharian...
pasal baby, dah selamat dahhh....

minggu terakhir keje tu dah schedulekan segala aktiviti. planned sezer pada 14/11/2012...so ada hari lagi utk selesaikan segala keje kann....

masih ingat lagi, 8/11 tu dah setelkan segala ngan client dan plan balik ofis pada 9/11 utk serahkan segala dokumen. mmg la masih ada 12/11 tu sebelum cezer tapi dah plan nak keje dari umah je time tu...dah tak larat benar nak ngankut beg yg berat tu (berat ke? beg notebook je punn)

tapi itulah, kita hanya mampu merancang....malam 9/11 tu dah tak lena nak tidur...contraction come and go sejak dari pkl 10mlm....dah le incik asben takde kat umah...naya jer kalu jadik pape kan time tu....tawakkal je masuk tido....tgh2 malam dah terjaga...incik asben dah balik...bgtau dia yg dah stat sakit segala tapi xde tanda pape lagik...mebi false alarm je la kot....lagipun edd jauh lagi... 21/11...tapi sbb cezer, diawalkan seminggu....

kenapa cezer? hmmm....ku dah 2x cezer...dah 2previous scar...so nak tanak mmg kena harung lagi skali laaaa.....

ok, sambung balik!!
pagi2 tu rasa ada air mgalir kat paha...hmmm, masa tu mmg dah cuak dahh....set!! siap2 terus kejut incik asben...nasib baik beg sume dah ready dalam keta....check segala surat admit utk 14/11..kad checkup, kad insuran... sume ada....

sampai kat ppukm terus ke emergency....tgu doktor check, dah ada bukaan 2cm...dia terus call OT dan set utk tolak terus ke OT....ku dah cut queue...ramai tgh tgu turn kat wad...postpone yg dorg, n proceed yg ku dulu.....

pengalaman dalam bilik OT? tayah citer la kot...buat seram korg je nanti...tapi kiranya ku cukup kuat utk tgk perut ditoreh, baby kluar...sesi menjahit sume...mmg dorg pasang tirai kann..tapi kalau tgk lampu atas tu akan nmpk la apa yg berlaku di sebalik tirai tu...

alhamdulillah...doktor cakap parut lama masih cantik lagi...so takde la kena ikat terus kann....

inilah budak yg tak sabar nk tgu 14/11 tu..WAN AMEER FAUZAN BIN WAN MOHD RASHDAN....gambar ni masa umur dia 2bulan...gambar baru kluar OT ada, tapi tak sempat nak transfer lagi...so amik je la gambar yg ada je dulu....nanti ku upload gambar2 lain kemudian.....

sweet kan?? skali tgk macam rupa abg irfan, 2kali tgk ada rupa abg afiq jugak....
disebabkan skg dah xde bibik, so 3beradik ni sume ku hantar ke nurseri depan umah jer....rasanye Ameer sorg je ke nurseri seawal umur 2bulan (tak cecah 2bulan pun sebenarnye). alhamdulillah, tak byk ragam...kalau ibu depan mata, mmg byk songeh la, nak bdukung je..tapi kalau ibu xde..ok jer...blh je entertain diri sendiri...

oklah, perut dah berdendang sayang....hari ni jumaat, esok plak cuti....loooong wiken ahead kann...best tuuu...blh lepak ngan anak2....

selamat tahun baru cina.....n selamat bercuti uolls....yg mana balik kampung atau bercuti, drive safe ok! kitorg tak balik kg..cuti kat kl je...

adioss...



2 comments:

  1. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  2. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete