Tuesday, June 14

cuak!!

sape tak cuak seyy......

al-kisah nye pagi tadi...dah le sakit perut...jalan plak jammm....ntah apa yg blaku le..ikut kata infotraffic ada sepahan batu bata kat tepi jalan, so mebi satu lorong kot tutup......

so aku amik la alternative road nak ke tempat keje......takde la jamm sangat.....tapiii...

sampai di satu jalan ni...ada satu lori rosak kat lane kiri nih....so untuk avoid lori tu, aku amik la lane kecemasan.....keta blakang aku pun camtuh gak....pastuh tetiba lak ternampak polis trafik kat tepi jalan tuh...dah siap2 tiup2 wisel n tahan keta aku....alamak....so bagi le signal..n lepak le kat tepi.....

apa lagi...mmg cuak la sket..tapi dalam palotak dah siap2 ngan alasan nape aku lalu lane kecemasan tuh.....
tetiba je satu polis ni bagi isyarat suh aku pegi je......lorrrr

pasal apa??

pasal polis trafik tu sebenar tiup wisel suh sume keta berenti bukan nak tahan keta aku....n nak bagi laluan sebelah lagi clear sbb org nak lalu.....sape? ntah..aku pun tak tau...tapi sbb berlaku dikawasan jalan istana...so paham2 je la kann......

fuh!! nasib baik..aku ingat aku dah kena saman je tadik sbb guna lane kecemasan.....kalau tak, sesia je $$ aku lebur..baik guna pi shopping....byk benda wehh boleh beli ngan amaun tuhh.....

sape tak cuak seyy...dah le aku drive sorg2...pastuh jadik plak camtuh....hahahah...selamat $$ aku....

4 comments:

  1. A'ah la atie, td ramai sgt pelancong kat istana. Tu yg ada polis traffic kawal lalulintas.

    ReplyDelete
  2. hihi,nsb baik x pengsan kat situ.. :P

    ReplyDelete