Monday, October 19

Penat

hmmm....masa weekend hari tu, notebook aku dah stat buat perangai gile.....bila tekan butang power jek....keje dia dok restart je......nasib baik b4 tu dah buat backup..so xder la berpeluh aku selamatkan file2 projek kat dlm tuh........so pack je notebook tu n plan balik opis je...nak format balik.......

pepagi lagik aku dah kuar.....ari ni plan nak g opis..nak setelkan masalah notebook aku....hmmmm....lupa plak nak g spital.....ari tu janji ngan doktor nak pegi mgu ni....hmmmm....pas segala nye pasal notebook....terus gerak g spital.....dah ckp ngan doktor klinik tu nak g spital serdang je..almaklumla..spital baru..hihihihi

sampai2 je..tgk parking full...hmm..pusing2 kejap, nasib baik ada keta kluar...so dpt la park dlm kotak parking.......lepas tu pusing2 carik bhgn O&G.....hmmm..kat hujung ni..penat bjalan..nasib baik jumpa.....hmm....nurse kat sini mmg punctual....aku smpi2 je dah lunch hour.....duduk je kat meja registration tu tanpa ada org layan..padahal masa aku duduk tu nurse tu baru je bangun..apa salah nye kalau entertain aku jap...dah le blurr ni...xpenah g spital gomen.....masa tu ada sorg doktor muda...nak kata hensem...aku rasa hensem lagi tapak selipar aku.....sbb apa?sbb xder adab.....huh......mula2 ty kenapa...pas aku tunjuk referral letter tu..dia ty duduk mana.....cheras??pastuh dia kata spital ni tak cover area situ....u tak boleh check kat sini.......
dah le masa tu lapo giler......rasa nak sepak je doktor tu...dah le lama giler aku dok situ xder org layan..padahal dia duduk depan aku jek.......lunch kat cafe sini je laaaa...

oleh keranaaku masuk 8 bulan..so nak tanak mmg kena carik spital jugak leeeee......xpe la...kali ni nekad nak g ppukm specialist center jek......at least aku dah ada rekod kat situ.........kat ppukm ni bukan apa....leceh nak parking keta satu hal...pastuh mak ooi..tangga nak naik ke spital tu plak tinggi.....dah le panas ni,......

sampai2 je.......terus ke tingkat 7 - ppukm specialist center....pas tunjuk surat referral....byk le pulak soal jawab......kes aku ni nak kena monitor closedly, tambahan plak xder doktor yg available......takutnye bila aku dah due kang, doktor plak xder....hmmmm...tapi bila aku ckp aku dah ada rekod kat situ.dorg bagi le jugak slot tuk aku celah...tapi dorg takleh nak confirmkan...papehal, dorg book kan je dulu..itupun sbb dah ada rekod..kalau tak..mmg dorg tanak amik kes aku.....huh...tensen nye......dah le nak bawak badan pun aku terhuyung hayang..ni nak kena berdepan ngan masalah macam ni.......

kluar je dr lift..ada kerusi..lepak sat......masa tu, macam2 prasaan pun ada..geram+marah sumer....rasa macam bola pun ada....tendang sana...tendang sini....pas tu kluar plan macam2......buat list spital yg terdekat...plan nak g pantai cheras je.....hmmmmm.....last2 aku g ppukm kat bawah tu jek....try la nasib kali ni macam mana.....kalau kena tendang gak....pegi je la mana2 spital yg available.......

pusing2 carik klinik O&G....masuk je tgk2 xder org...ada nurse jek.......duduk kejap.....amik mood baru pegi kaunter........nurse tu suh je letak surat tu dlm box...jap lagi dorg panggil....masa tu risau pun ada...kalau la xbley gak..jenuh gak..dah le spital yg dekat2 ngan umah ni dah tanak amik kes aku...kang kalau sini buat hal jugak..naya je karang............

nasib baik.....nurse ni nak jugak layan macam2 soalan dr aku......lepas dorg tau aku dah penah deliver kat specialist center....dorg argue gak...kot2 aku nak g sana balik...masa tu tawakkal je...aku ckp je kat nurse tu...tak kisah le mana2..saya dah penat......pegi sana..pegi sini....kat specialist tu pun dah penuh......

nurse tu ckp, sepatutnye spital gomen xbleh la nak tendang org sesuka hati..mana2 patient yg dtg, dorg suppose kena terima......tak kira la dlm ke luar kawasan ke........xpe...ppukm sini terima kes aku....hmmmm.....lega........so proceed ngan registration ngan isi borang2 apa yg patut..lama gak le..nak cek doktor mana yg available......xpe la....asalkan setel.......tuk kes aku....ada treatment session..tapi makan masa satu hari.......ada 4 sesi....stat seawal 8pagi dan abis kul 10malam....hmmm.....so treatment tu akan bermula esok.....hmmmmm..seram nyeeee.....

abis sumer tu dah petang...hmmm..aku nak kena rush amik si irfan dekat nursery....ngam2 je smpi umah...ujan turun...........ari ni rasa penat sgt2....tensen pun ada....tapi xpe la..asalkan misi ari ni complete....cuma yg leceh nye aku nak kena ada kat spital sok seawal 7.30pagi..hmmmm....tatau la bjaya ke tak....g keje pun aku kuar kul 8.45......hmmmm....

4 comments:

  1. perghh kalau aku dah mengamuk dah dengan doctor kat serdang tu... cam siyall...

    papepon aku doakan ko and baby sihat and takde masalah... take care.. ok!

    ReplyDelete
  2. itulah...kalau pikir balik mmg sakit hati...

    thanks D.....just hope aku ngan bb ok....lain aku dah malas nak pikir...

    ReplyDelete
  3. kesiannyeee..sabar ok

    ReplyDelete
  4. itulah padahnya makan main sumbat je..tak pntang langsung...

    ReplyDelete