Monday, March 28

apa patut buat?

lepas ambik incik abg semalam, kami terus berhoya-hoya ke the mines, reason sebab dekat ngan umah......afiq aku tinggal je ngan maid....and bawak irfan je buat meneman...lagipun incik abg dah janji nak bawak irfan keluar....

kitorg lepak situ sampai malam...sampai tutup kedai you!!! pasal HTC incik abg yg nak di androidkan....android le sangat.....mula-mula kedai tu ckp amik masa sejam je....so kitorg pusing2 je la....nak mencari GPS lagik....sebelum ni aku pakai yg kat henpon incik abg je.....kat iphone plak cuma ada google map....hmmm..bila nak bjalan tanpa incik abg....leceh la sebab aku diamkan anak2 dgn iphone...dorg dok diam2 main game.....tapi aku nak pakai jugak untuk GPS..last2 nekad beli je satu GPS...tak kira la garmin ke papago ke.....asal ada satu....

mula2 anta HTC incik abg dulu....lepas tu survey kedai yg jual GPS...harusla survey....barang yg sama tapi kdg2 ada perbezaan dari segi harga dan aksesori....

dah jumpa....lepas deal macam2..last kitorg dapat gak best price ngan aksesori tambahan pada harga yg murah....(pasal gadget2 ni mmg kena bawak incik abg..bab tawar menawar n segala function sume dia dah detail kan sebelum tawar harga)

aku rasa dah hampir 2jam kat situ....tapi HTC incik abg masih jugak tak siap......last2 lepak je kat kedai HTC tu...sampai le dorg tutup kedai.....hmmmm...itu pun HTC tu tak abis loading masuk android lagik....

nak g parking pun satu hal...ye la..mall dah tutup....tailed je la org kat situ untuk kuar....walaupun dekat ngan umah tapi kami jarang pi situ....

on da way nak kluar ke jalan besar..aku nmpk sekumpulan anjing berlari-lari...ntah apa yg di kejarnye...tetiba aku ternampak seseorg....pakai baju gelap n dok kawasan gelap....rupa2nye anjing2 tu sume kejar dia.....aku suh je incik abg honk kuat2..bagi anjing tu sume blah....nasib jugak tak terlanggar cik kak tu....


anjing2 tu tak blah, cuma ke tepi jalan je.....budak tu pun ada jugak...n mintak tumpang nak ke jalan besar.....hmmm...

dalam keta baru dia bukak cite....dia baru abis keje..slalu balik jalan kaki sorg2 sebab umah dekat area tu jer....biasanye takde plak anjing2 tu sume...mungkin malam tu nasib dia tak baik.....hmmm....

berbalik pada HTC incik abg tu.....sampai pagi tadik....tak de nye nak loading.....bila aku tgk, ada lambang android je kat skrin depan tuh.....

ye la...nak android kan...dapat le android tu.........hehehehe.....gambar ni je yg dok loading dari malam tadik sampai ke hari ni.....


nasib baik ada warranty....if tanak pakai pun masih ada money back guarantee...so nak kena pi balik la kat kedai tu n suh dorg tengokkan balik....kalu mmg takleh...amik balik duit je la.......

2 comments:

  1. xmintakkan nombo tpon cik kak tu utk sy ke?hahaha

    ReplyDelete
  2. hmm..tak terlintas pun nak amik no dia....

    ReplyDelete